Cum au trecut anii

20.02.2023 18:01

 

 

Și acum prezint succint ce a urmat după descrierile din postările cuprinse in postarea din blogul precizat. În Noiembrie 2014 am avut o operație de implant de cristalin artificial la ochiul drept, în urma căreia mi s- a rezolvat problema cataractei și de la al doilea ochi. În Noiembrie 2015 soția a suferit o fractură a humerusului drept, urmată de o intervenție chirurgicală. În Octombrie 2017, în urma unei căzături, soția a suferit o fractură orbito- zigomatică rezolvată tot printr- o operație. În Iulie 2018 am fost internat la spitalul Colentina pentru confirmarea unui diagnostic stabilit de medicul specialist. În August 2019 soția a avut o operație de implant de cristalin la ochiul drept. Una din reușitele mele din perioada 2019 a constat în contribuția la realizarea cărții lui Nicky Dăscălescu, întitulată ”Catalogul studențesc”

Nu am crezut vreodată că aici voi ajunge. Prin Decembrie 1989 m-am intalnit cu informatica, târziu dupa formarea profesională ca inginer constructor. Deja contribuisem la construcția a 2 baraje în arc înalte de 50 m pe valea Latoritei, afluent al Lotrului. Lucram de peste 10 ani în proiectare. Tot ce am învățat în IT mi-a folosit în activitatea de elaborare, pe calculator, a proiectelor de analiză a comportării construcțiilor hidroenergetice. Am început cu un calculator CoBra ( o copie brașoveană a lui Sinclair ZX Spectrum), echipat cu Z80 care rula sub CP/M și am trecut pe rând pe mașinile echipate cu Intel 286, 386, 486, Pentium, până la un Dual Core i3.

 

Fiecare dintre aceste pc- uri având instalate sistemele de operare și softurile existente la vremea respectivă în România. Acasă am avut un HC80 care m-a costat trei salarii la vremea respectivă (cu o tastatură mizerabilă), pe care l- a folosit și fiul meu. Apoi am primit, în timp, cinci calculatoare de la fiul meu (cu excepția ultimului), pe măsură ce își schimba pc- ul atât de necesar în profesia lui de it- ist. Astfel am pornit în 2008 cu un pc echipat cu AMD Duron 1212 MHz, memoria 384 Mb și am ajuns în 2018 la un pc echipat cu DualCore Intel Core i3- 3240, la frecvența de 3400 MHz, memoria 8 Gb. Sistemul instalat este un Windows 10 Professional 64 bites updatat succesiv de la v.18363 până la v.2004. Cu un scor bun unic , acest procesor poate gestiona cu ușurință majoritatea sarcinilor generale de calcul (conform testului online efectuat cu UserBenchmark).

Pensionar fiind, mă rezum la navigare pe Internet, utilizare MS Office, VLC, Youtube, Facebook, folosirea unor clienți de e- mail, postări pe bloguri, up și download- ări pe nori, cât și utilizarea unor soft-uri de tip aplicație.

 

 

 

 

Back

Contact

Blog

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

© 2012 All rights reserved.

Creați un site gratuitWebnode